Cees en Joke Terpstra

Berichten van werkers FZ-werkers en het coronavirus Cees Terpstra

Ook al kunnen we momenteel niet werken als voorheen, toch zijn er nog mogelijkheden om dienstbaar te zijn, bijvoorbeeld via internet en telefoon.

Nu ik er zelf niet meer op uit kan gaan, was het voor mij een bemoediging, toen ik een berichtje kreeg van een Evangelische Baptistengemeente dat zij vier preken van mij, via een audiostream, hadden uitgezonden. Dan kunnen we de Here danken, dat ook op deze manier de prediking van Zijn Woord doorgang vindt. Wat betreft het ouderenpastoraat, heb ik vaker gebruik gemaakt van de telefoon. Vooral de ouderen en degenen die alleen zijn, hebben het niet gemakkelijk. In gesprekken met sommigen van hen, heb ik de bemoedigende tekst uit Psalm 10 : 14 voorgelezen: ‘’Gij ziet het, want Gij aanschouwt moeite en verdriet, om het in Uw hand te leggen.’’ God kijkt niet weg als Hij ons ziet lijden, maar Hij is er werkelijk bij betrokken. En dan bidden we: ‘’Vader we geven het aan U over en laten het in Uw handen.”

Dan komt er ook van de andere kant van de telefoonlijn, soms een mooi getuigenis. Ondanks een stukje eenzaamheid, ervaren ze toch dat de Heer bij hen is.

U kunt het hele bericht binnenkort in De Band lezen. Ontvangt u De Band nog niet? Op de pagina kunt u zich aanmelden voor een gratis papieren of digitaal abonnement.

Ook interessant