De voorzitter onderscheiden

Onze voorzitter Pieter Verkerk is benoemd als lid in de Orde van Oranje-Nassau! De gemeente Stichtse Vecht geeft de volgende motivatie.


De heer Verkerk ontvangt zijn onderscheiding voor zijn bestuurslidmaatschap gedurende meer dan 25 jaar bij de landelijke stichting Filadelfia zending. Vanaf 1997 als voorzitter. Deze stichting is in Nederland en in andere landen actief, zoals in Suriname (gevangenenpastoraat), Spanje en Slowakije (jongerenwerk), Spanje (een christelijke boekwinkel) en centraal Azië (gezondheidsprojecten). Onder zijn voorzitterschap heeft Filadelfia zending een professionaliseringsslag gemaakt en heeft hij de stichting naar een hoger plan kunnen tillen op administratief gebied, ook al opereert de stichting met vrijwilligers.

Sinds 1980 is Verkerk ook oudste en kringleider bij de vergadering van Gelovigen in Maarssen en Utrecht. Hij legt regelmatig huisbezoeken af en houdt zich bezig met pastorale zorg. Voorts is hij secretaris van een tweetal Verenigingen van Eigenaren in Hoogersmilde en Maarssen.

Vooral zijn bestuurslidmaatschap bij de Vereniging van Eigenaren in Hoogersmilde heeft de heer Verkerk veel tijd gekost na een moeilijke periode. Mede dankzij de heer Verkerk kan deze Vereniging van Eigenaren een voorbeeld genoemd worden voor veel andere bungalowparken

Bron: Gemeente Stichtse Vecht

Ook als bestuur van Filadelfia Zending hebben wij grote waardering voor de jarenlange inzet voor FZ. Wij feliciteren Piet dan ook van harte!