A. Klein Haneveld

Enkele gedachten

Het kan moeilijk zijn in deze tijd. Als je ziek bent, of geliefden komen te overlijden, als je geen werk meer hebt, als je bedrijf op de tocht staat, als het eenzaam wordt. Voor heel wat mensen heeft de coronapandemie grote gevolgen. Maar wat er ook gebeurt, er is hoop. Niet dat alle problemen dan zomaar voorbij zijn. Maar wel omdat we in Gods hand zijn, onze toekomst bij Hem ligt.

… zoek dan de dingen die boven zijn, waar Christus is, Die aan de rechterhand van God zit. Bedenk de dingen die boven zijn en niet die op de aarde zijn, want u bent gestorven en uw leven is met Christus verborgen in God. Kol 3:1-3.

Deze tekst toont een andere dimensie, een toekomst, waar we ons op mogen richten. We kunnen onze problemen en zorgen in vertrouwen bij Hem brengen, om ze ook over te geven en los te laten. Om te ervaren wat David schrijft in Psalm 13:6: Ik echter vertrouw op Uw goedertierenheid, mijn hart zal zich verheugen in Uw heil, ik zal voor de HEERE zingen, omdat Hij goed voor mij geweest is.

Lex Klein Haneveld,
secretaris FZ

Ook interessant