Hans en Encarnita van Bemmelen

FZ-werkers en de coronacrisis Hans en Encarnita van Bemmelen

Ook Hans en Encarnita van Bemmelen merken de gevolgen van de coronapandemie in hun dagelijks leven en in hun werk. Hans schrijft hierover het volgende.

De meeste mensen in Spanje blijven thuis, Vorige week ben ik een keer inkopen gaan doen maar erg voorzichtig en dat doet iedereen. In de apotheek afstand houden van elkaar, Het wordt aangegeven hoe ver je van elkaar moet staan als je in de rij staat. Bijna iedereen had handschoenen en maskers.

Voor de rest maken wij het goed. Aangezien we buitenaf wonen met een grote tuin (met bladgroenten en wilde kruiden die eetbaar zijn) voelen wij ons hier niet opgesloten en vervelen ons niet. Integendeel, ik heb het zelfs nog drukker met videoconferentie via Zoom of Hangouts of Whatsapp. Zo doen we alle samenkomsten en ook de huis evangelisatie. Ik heb het er druk mee om te leren om er mee om te gaan en ook om het aan de mensen van de gemeente te leren. Het geeft ons erg veel voldoening als wij uiteindelijk met elkaar de samenkomsten kunnen hebben. 

De DBS (Discovering Bible Study) doen wij ook via internet. Ook hebben wij een training DBS georganiseerd voor zendelingen en andere belangstellenden. Onze bedoeling was om het met een kleine groep in onze gemeente in de zaal te doen gedurende twee weekenden, maar vanwege de crisis doen wij het nu online gedurende 6 zaterdagen van 9 tot 11.00 uur. Ongeveer 25 personen(van Granada, Malaga en Madrid) hebben deelgenomen afgelopen zaterdag aan de eerste les, Vandaag hadden Denny (Canadese zendeling) en ik een Bijbelstudie met een Senegalees via Whatsapp met de Bijbeltekst in Wolof en Spaans. Ik begin steeds meer ervaring te krijgen in het lezen en begrijpen van Wolof. Denny samen met andere zendelingen heeft ook op die manier Bijbelstudies met Arabieren uit Marokko en andere landen.

Via internet zijn er erg veel mogelijkheden om het woord van God uit te dragen en vanwege de crisis zijn wij gedwongen om te leren daar mee om te gaan en als straks de crisis voorbij is en wij het overleven dan kunnen wij daar toch nog dankbaar gebruik van maken. Wij bidden voor Nederland voor de crisis daar en ook voor onze zoon Daniël die nu in Utrecht woont en werkt.


Ik hoop dat wij deze zomer naar Nederland kunnen gaan maar dat weet alleen God.

Ook interessant