Help je mee de kliniek in Chilombo te voltooien?

In het februarinummer van De Band heb je al kunnen lezen over de bouw van een kliniek voor basisgezondheidszorg in Chilombo (Angola). Het is een project van een gemeente in Chavuma (Zambia) in samenwerking met onze Zambiaanse partner Christian Resource Centre. Deze kliniek wordt gebouwd op de bestaande zendingspost in Chilombo. Doel is hiermee het evangelisatiewerk te ondersteunen.

De bouw vordert goed. Maar nu blijkt dat er meer kosten zijn dan gebudgetteerd: men komt 40 zakken cement tekort. Vanuit Canada is een watertank van 10 m3 geschonken. Maar die tank moet wel op een stellage komen te staan om. En daar is geen geld voor. De lokale gezondheidsdienst vindt dat er toch een raampje in de toilet en in de douche moet komen. Een kleinigheid? Wel weer extra kosten. En zo zijn er nog wat zaken.

Hadden ze in Chavuma dit niet kunnen voorzien? Sommige dingen wel, andere zaken niet. Ze hebben niet zoveel ervaring met zulke grote projecten. En op het platteland van Zambia hebben de mensen niet veel geld. Het is al heel wat dat ze het durfden aan te pakken en het voor een groot deel met vrijwilligers uit Chavuma en Chilombo realiseren.

Ze hebben dus hulp nodig, financiële hulp. Er is nog zo’n € 4.500 nodig om de kliniek af te bouwen. Dit lijkt een fors bedrag. Maar we zijn er al wanneer 45 mensen 100 euro overmaken, of 90 mensen 50 euro, enz. Wordt u partner bij de bouw van deze kliniek?

Ook interessant