Terugkijken of vooruitkijken?

December is de maand van bezinning en dat heeft dit jaar wel een heel bijzondere lading. Kerst vieren we in lockdown en er is ook geen uitbundige jaarwisseling.
Hoe gaat het met jou?
Hopelijk ben je gezond, maar je zou er wel een beetje somber van worden. Weg is onze vrijheid! De wereld is in rep en roer. We kunnen wel wat licht gebruiken in ‘donkere tijd’. Kerst is het feest van LICHT en daarmee wordt niet bedoeld het licht van de kerstbomen en lampjes. Dit licht komt van Jezus, want Hij zegt: “Ik ben het Licht voor de wereld, wie Mij volgt, loopt nooit meer in het donker”. Laten we ons door dat Licht laten beschijnen, niet alleen met kerst, maar ook in 2021.

De apostel Paulus schreef aan de gelovigen in Rome: “Wees verheugd door de hoop die u hebt”, maar ook: “laat uw enthousiasme niet bekoelen”. Vasthouden aan die hoop is de basis van waaruit we leven en werken.
Hier en nu dragen we als zendingsorganisatie ook onze verantwoordelijkheid voor de opdracht die Jezus ons gaf. Juist in deze bijzondere tijd willen we graag weer een beroep op jou doen: “Denk je ook aan de zendingswerkers?” Ze hebben jouw gebed en support hard nodig. “Zending doen we samen?”

Piet Verkerk,
voorzitter St. Filadelfia Zending


Ook interessant