Congres: ‘Het kind & een veilige kerk’

Bernard en Susanne Cloosterman wonen in Brazilië waar ze de afgelopen jaren in een semi-internaat met schoolkinderen het Evangelie gedeeld hebben.

Heb jij het al gehoord? Op 27 en 28 oktober organiseren wij in Brazilië het congres: het kind & een veilige kerk. Een congres om seksueel kindermisbruik bespreekbaar te maken in de kerk.

Een gevoelig onderwerp, maar ontzettend relevant. Wist jij dat er in Brazilië ieder uur vier kinderen of tieners slachtoffer zijn van seksueel misbruik? Hoewel deze cijfers schrikbarend zijn, is de realiteit nog veel erger. Over het algemeen wordt er uit angst geen aangifte gedaan. Daarom willen wij dit taboe doorbreken en mensen alert maken om samen te strijden tegen dit grote onrecht.

Tijdens het congres zullen drie verschillende professionals lezingen geven. Ook zijn er meerdere momenten dat de deelnemers vragen kunnen stellen. Op zaterdagmiddag staan er zes workshops op het programma om praktische tips en handvatten aan te reiken aan ouders en kinder- en tienerwerkers. Preventie is namelijk heel belangrijk om misbruik tegen te gaan! Ook zijn er stands waar we materiaal zullen verkopen, zoals boeken over seksueel misbruik en T-shirts van het congres. Iedereen is welkom, maar het evenement richt zich op de kerk. We zullen ook een moment nemen om Gods Woord te openen en met elkaar te overdenken hoe God kijkt naar kinderen en wat onze rol als christenen is t.a.v. het lijden van weerloze kinderen. We zijn volop bezig met de voorbereidingen en de eerste inschrijvingen zijn inmiddels binnen!

Heb jij het op je hart om betrokken te zijn bij dit congres? Dan kan dat op twee manieren. Ten eerste hebben we gebed nodig. We zijn in alles afhankelijk van God en bij het organiseren van zo’n groot evenement komt veel kijken. Willen jullie bidden voor het team en voor alles wat georganiseerd moet worden? We hopen dat veel mensen zullen deelnemen! We gaan voor de 200 mensen! Bidden jullie met ons mee dat daadwerkelijk veel mensen zich zullen inschrijven?

U kunt voor uw gift deze QR-code gebruiken of door op deze link te klikken
U kunt ook via internetbankieren of met een papieren overschrijvingsformulier een bedrag overmaken naar onze bankrekening NL49 ABNA 0496 8750 00. Vermeld dan als omschrijving: ‘Het kind en een veilige kerk

Lees meer over de plannen van Bernard en Susanne in ons zendingsmagazine De Band.

We houden jullie op de hoogte via onze weblog: bernardensusanne.blogspot.com

Alvast bedankt en heel veel liefs, Bernard en Susanne Cloosterman

Ook interessant