In memoriam Martien Plomp

De vaak vrolijke, opgewekte broeder Martien Plomp is op 5 maart 2022 heengegaan. Hij werd 86 jaar. Boven het overlijdensbericht staat: “Want het leven is voor mij Christus en het sterven winst. Ik verlang heen te gaan en bij Christus te zijn, want dit is verreweg het beste.” Filippenzen 1:21,23

Martien was samen met zijn vrouw Anna sinds 1969 met Filadelfia Zending (FZ) verbonden. Zij traden op 7 mei 1969 in het huwelijk en al snel na de trouwdag begonnen de tentcampagnes van Stichting Het Morgenrood. Voor hun huwelijk had Martien daar al verschillende jaren als campagneleider aan meegewerkt. En nog maar enkele weken getrouwd, was Martien weer campagneleider en woonde hij samen met Anna in een caravan, hun eerste huis.

Ik herinner me nog goed hoe enthousiast Martien was en tijdens zo’n campagne vertelde hoeveel weken en dagen hij getrouwd was en hoe gelukkig hij was. Dat was dan een mooie inleiding om verder te vertellen over het Evangelie. Want daar ging het uiteindelijk toch om. En daar ging het in het hele leven van Martien om, zijn dienst voor de Heer en voor de boodschap van het Evangelie.

Na de zomer hebben ze zich gevestigd in Stadskanaal, waar Martien ruim tien jaar heeft gewerkt en ervaring heeft opgedaan. In 1979 kreeg Martien een roeping van de Heer voor Eindhoven. Om een huis te krijgen, moest er volgens een medewerker van een woningbouwvereniging een ‘wonderke’ gebeuren, maar dat gebeurde inderdaad. En zo werd er in april 1980 verhuisd. Het gemeentewerk in Eindhoven kwam in 2005 tot een eind. Er waren echter nog veel andere activiteiten die nog een aantal jaren doorgingen.

Op een gegeven moment gingen de leeftijd en afnemende gezondheid een rol spelen. Wel bleef Martien nog lang op zondag spreekbeurten verzorgen. De laatste spreekbeurt was op 22 november 2015 in Uden. Martien was toen al 80 jaar! Het was de afronding van een loopbaan voor de Heer, maar geen einde van de band met FZ.

Al die jaren, vanaf 1969 tot zijn heengaan, is hij met Filadelfia Zending verbonden gebleven, 53 jaar lang. Martien liet FZ niet los, en andersom ook niet want zolang de roeping van een FZ-werker binnen onze uitgangspunten en beleid passen, blijven wij een werker steunen. Zo bleef er ook met Martien een wederzijdse verbondenheid.

Wij herinneren Martien vanwege zijn enthousiasme, zijn hart voor het Evangelie, zijn betrokkenheid bij FZ en zijn dankbaarheid. Het was gewoon fijn om hem als FZ-werker te hebben.

Over de roeping en het werk van Martien en Anna kunt u lezen in ons Jubileumboek ‘God werkt door mensen’, pagina 135 – 140. Kosteloos te bestellen via www.filadelfia-zending.nl.

Ook interessant