Kovina en Gertrude Mutenda

Kliniek in Angola gereed

Vorig jaar hebben we een beroep op je gedaan om een bijdrage te leveren voor de nieuwbouw van een nieuwe kliniek (plattelands basis-gezondheidscentrum) in de plaats Chilombo in het noordoosten van Angola. Het project werd onder andere uitgevoerd met medewerking van Christian Resource Center, een organisatie zonder winstoogmerk gevestigd in Zambia. CRC werkt onder leiding van Kovina Mutenda al jarenlang samen met Filadelfia Zending.

Mede door jouw hulp kon de bouw van de kliniek september 2019 worden voltooid. Het grootste deel van de ruimte in de kliniek zal worden gebruikt als kraamafdeling om een veilige en hygi├źnische omgeving te bieden voor aanstaande moeders. Het andere deel van de kliniek zal functioneren als een polikliniek.

Zowel het Christian Resource Center als de gemeenschap in Angola hebben Lex Klein Haneveld (secretaris van Filadelfia Zending) uitgenodigd om in november naar Zambia en Angola te komen om namens alle sponsors de kliniek officieel over te dragen aan de lokale gemeenschap. 

Ook interessant