Project Knysna Zuid-Afrika

Onze werkers en projecten

Even voorstellen
Project
Wat betekent FZ?
Donatie

Project Knysna Zuid-Afrika

Martin & Tirzah Hofman - Zuid-Afrika

Wij zijn Martin en Tirzah Hofman uit Leeuwarden. Getrouwd en de ouders van 3 kinderen.

Martin werkt al ruim 19 jaar in een gevangenis als bewaarder en Tirzah is al vele jaren werkzaam in de detailhandel.

Al jaren hebben wij het verlangen om zendingswerk te gaan doen. In 2011 kwam Zuid-Afrika voor het eerst op ons pad en dat heeft ons nooit meer los gelaten. In februari 2020 zijn we zelf afgereisd naar Zuid-Afrika om te ontdekken of dat de plek zal zijn waar we God mogen dienen. En zoals we al jaren diep van binnen wisten, werd bevestigd tijdens en na onze reis: hier moeten we zijn!

We gaan werken voor Stichting Immanuel Ministries en we zullen ons daar gaan inzetten voor de arme bevolking die daar leeft in de vele sloppenwijken rondom het plaatsje Knysna.
Het is een rijk stadje, met daaromheen bittere armoede. Daar leven de “vergeten mensen” zoals Tirzah ze noemde toen wij daar rondliepen.

We willen de mensen laten zien dat God ze niet is vergeten en dat Hij van ze houdt en hen een goede toekomst wil geven, ondanks de situatie waar ze zich nu in begeven.

We willen geloof omzetten in daden en de mensen Gods liefde laten zien door middel van het delen van het evangelie maar ook door het bieden van veel praktische hulp zoals, onder andere, het verstrekken van gratis voedsel en kleding.

U kunt ons ook volgen op onze Facebook site: Martin en Tirzah naar Zuid-Afrika.

We werken voor Stichting Immanuel Ministries uit Dokkum. Opgezet door Frans en Carly Alkema.

We werken vanuit een multifunctioneel centrum dat middenin Oupad staat, één van de vele sloppenwijken rondom het plaatsje Knysna. Dit ligt in het zuiden van Zuid-Afrika aan de Indische oceaan.

De stichting wil geloof omzetten in daden en we doen dat door het delen van het evangelie, maar ook door het bieden van veel praktische hulp zoals het verstrekken van gratis kleding en voedsel. Ook houden we kinder- en tienerclubs om op die manier de kinderen en jeugd te kunnen bereiken met het evangelie en het meegeven van goede normen en waarden. Deze zijn helaas vaak ver te zoeken in hun eigen thuis situatie. Daar krijgen de kinderen niet de juiste aandacht en liefde die ze nodig hebben, maar deze generatie kan wel het verschil maken voor de toekomst.

De stichting werkt ook met sponsor gezinnen. Momenteel ontvangen ruim 100 arme gezinnen maandelijks een voedselpakket. Een gezin is te sponsoren voor een bedrag van 20 euro. Voor dit geld krijgt een gezin een voedselpakket met daarin de eerste levensbehoeften zoals bijvoorbeeld meel en rijst.

Bijbelstudies geven in de gevangenis van Knysna en in het plaatselijke verzorgingstehuis maken tevens deel uit van het werk van Immanuel Ministries.

“Vir sover julle dit aan een van die geringste van hier die broers van My gedoen het, het julle dit aan My gedoen.”
Mattheus 25:40 (Die Bybel)

Filadelfia Zending begeleidt ons op zowel praktisch als geestelijk vlak. Zij hebben de kennis en kunde in huis om alles in goede banen te leiden voor ons. Zo lopen de giften die wij mogen ontvangen via Filadelfia Zending en onderhouden zij veel contact met onze thuis front commissie.

Daarnaast kunnen wij altijd bij hen terecht voor advies.

We vinden het erg fijn om een organisatie als Filadelfia Zending achter ons te hebben. Hierdoor kunnen wij ons helemaal richten op het werk dat we doen in Zuid-Afrika en dat geeft rust. We zijn Filadelfia Zending dan ook erg dankbaar dat wij deel uit mogen maken van hun “team”.

Uw donatie

Uw giften maken het mogelijk om werkers en projecten te ondersteunen.

Gebruik onderstaand formulieren en betaal met iDEAL of via een SEPA machtiging.

Ja, ik help graag en steun via Filadelfia via een éénmalige gift

Uw gift veilig via iDEAL
Eenmalige gift iDEAL
Hoe werkt het?
  • Het is mogelijk om een gift te doen voor een specifieke bestemming. Wilt u dit niet kies dan voor Algemene bestemming.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe werkt het?

Hoe werkt iDEAL?

Als u via onze website een eenmalige gift doet met iDEAL, dan betaalt u via de mobiel bankieren app of de internetbankieromgeving van uw eigen bank. Als u het formulier op onze website invult, dan vult u eerst enkele gegevens in zoals uw naam en de bestemming, die wij nodig hebben om te weten wie de gift overmaakt en waarvoor die gift bestemd is. Daarna kiest u bij welke bank uw rekening loopt. Dan gaat u naar de internetomgeving van uw bank.

Is het veilig?

Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U betaalt iDEAL is namelijk een directe online overboeking van uw bankrekening naar de bankrekening van Filadelfia Zending

Ik wil meer weten

Meer informatie vindt u op de website van iDEAL

Ja, ik help graag en steun via Filadelfia via een machtiging

Uw gift via SEPA machtiging
Machtiging via SEPA
Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Hoe werkt een machtiging?

Als u het machtigingsformulier invult, dan geeft u aan Stichting Filadelfia Zending toestemming om geld van uw rekening af te schrijven via een Europese incasso.
Verder geeft u uw bank toestemming om een bedrag van uw rekening af te schrijven, overeenkomstig de opdracht van Stichting Filadelfia Zending.
Filadelfia Zending stuurt dan net zo vaak als u in de machtiging heeft aangegeven een incasso-opdracht aan uw bank. Uw bank voert deze opdracht uit en maakt het opgegeven bedrag over aan Filadelfia Zending.

Kan ik mijn doorlopende machtiging intrekken?

Als u uw incassomachtiging wilt intrekken, neem dan contact op met het secretariaat van Filadelfia Zending: secretariaat@filadelfia-zending.nl .

Mijn bankrekeningnummer is veranderd. Wat moet ik doen?

Een nieuw rekeningnummer kunt u op twee manieren doorgeven:
Neem contact op met het secretariaat van Filadelfia Zending: secretariaat@filadelfia-zending.nl en geef uw nieuwe bankrekeningnummer door. Als u een nieuwe bankrekening heeft geopend, kunt u ook gebruik maken van de Overstapservice van de Nederlandse banken. Neem daarvoor contact op met uw nieuwe bank.


Ik ben het niet eens met de afschrijving

Als u een machtiging heeft afgegeven, kan deze tot 8 weken na betaling worden teruggeboekt (gestorneerd) bij uw eigen bank.

Ook interessant