Project Leeshulp

Onze werkers en projecten

Even voorstellen
Project
Wat betekent FZ?
Donatie

Project Leeshulp

Henk en Magda Courtz - Suriname

Henk vertelt: ‘In de negentiger jaren hebben Magda en ik mee geholpen het Nieuwe Testament in het Karaïebs te vertalen, als bijbelvertalers in de organisatie Wycliffe Bijbelvertalers. In 2003 was het Karaïebse Nieuwe Testament klaar. Toen zijn we naar Nederland verhuisd. Maar in de jaren daarna vingen we steeds geluiden op dat het moeilijk is om het Karaïebs te lezen. En een verlangen om daar iets aan te doen is door de jaren heen gebleven. We geloven dat de Heer ons roept om het evangelie dieper in de harten van de Karaïben door te laten dringen, via bijbelstudies, evangelisatie, leeslessen en samen het Karaïebse Nieuwe Testament te lezen. Want wat is er mooier dan in je eigen taal toegang te hebben tot de blijde boodschap die vanuit de hemel naar de aarde is gekomen?’

Magda vertelt: ‘Ik ben geboren in Galibi, een van de grootste Karaïebse dorpen, waar de Karaïebse taal ook nog levend is. Oorspronkelijk was de Katholieke kerk de enige kerk daar. Ik ben de middelste van de elf kinderen. Ik ben tot geloof gekomen toen ik ging helpen met vertalen van het Nieuwe Testament in het Karaïebs. Daar heb ik de liefde van de Heer leren kennen. Tijdens het vertaalwerk heb ik mijn man Henk leren kennen, die de Karaïebse taal moest leren.

Het is zo jammer dat niet iedereen de Bijbel kan lezen in zijn eigen taal. Uit de Bijbel komt zoveel bemoediging en kennis van het Woord van God naar de gelovigen toe. Ik maak afspraken om naar andere dorpen te gaan. Dat kan ik als Karaïebse beter doen dan Henk, want ik ken de taal en gewoonten natuurlijk beter, en de mensen doen niet moeilijk tegenover mij. En dan, als we gaan, legt Henk het schrijfsysteem van de Karaïebse taal uit, en oefenen we samen in het lezen.

De Heer is aan het werk onder de Karaïben en wij hopen medewerkers van Christus te mogen blijven voor mijn volk, de Karaïben.’

Project Leeshulp stelt zich ten doel de Karaïebse kerk in Suriname en Frans Guyana te helpen groeien in kracht en omvang, met leden die samen Gods woord centraal stellen en de vruchten van de Heilige Geest in hun midden zichtbaar maken. Dit gebeurt via bijbelstudies, evangelisatie, leeslessen en samen het Karaïebse Nieuwe Testament lezen.

De Karaïben zijn een indiaans (of Amerindiaans) volk van ongeveer 25 duizend mensen in Frans Guyana, Suriname, Guyana en Venezuela. In Suriname en Frans Guyana wonen ongeveer 10 duizend Karaïben.

Project Leeshulp wordt ondersteund vanuit de hiervoor speciaal ontvangen giften.
Uw giften maken het mogelijk dat Henk en Magda zich kunnen inzetten voor dit project.

Filadelfia Zending vervult hierbij een coördinerende en administratieve rol.

Uw donatie

Uw giften maken het mogelijk om werkers en projecten te ondersteunen.

Gebruik onderstaand formulieren en betaal met iDEAL of via een SEPA machtiging.

Ja, ik help graag en steun via Filadelfia via een éénmalige gift

Uw gift veilig via iDEAL
Eenmalige gift iDEAL
Hoe werkt het?

  • Het is mogelijk om een gift te doen voor een specifieke bestemming. Wilt u dit niet kies dan voor Algemene bestemming.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe werkt het?

Hoe werkt iDEAL?

Als u via onze website een eenmalige gift doet met iDEAL, dan betaalt u via de mobiel bankieren app of de internetbankieromgeving van uw eigen bank. Als u het formulier op onze website invult, dan vult u eerst enkele gegevens in zoals uw naam en de bestemming, die wij nodig hebben om te weten wie de gift overmaakt en waarvoor die gift bestemd is. Daarna kiest u bij welke bank uw rekening loopt. Dan gaat u naar de internetomgeving van uw bank.

Is het veilig?

Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U betaalt iDEAL is namelijk een directe online overboeking van uw bankrekening naar de bankrekening van Filadelfia Zending

Ik wil meer weten

Meer informatie vindt u op de website van iDEAL

Ja, ik help graag en steun via Filadelfia via een machtiging

Uw gift via SEPA machtiging
Machtiging via SEPA
Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Hoe werkt een machtiging?

Als u het machtigingsformulier invult, dan geeft u aan Stichting Filadelfia Zending toestemming om geld van uw rekening af te schrijven via een Europese incasso.
Verder geeft u uw bank toestemming om een bedrag van uw rekening af te schrijven, overeenkomstig de opdracht van Stichting Filadelfia Zending.
Filadelfia Zending stuurt dan net zo vaak als u in de machtiging heeft aangegeven een incasso-opdracht aan uw bank. Uw bank voert deze opdracht uit en maakt het opgegeven bedrag over aan Filadelfia Zending.

Kan ik mijn doorlopende machtiging intrekken?

Als u uw incassomachtiging wilt intrekken, neem dan contact op met het secretariaat van Filadelfia Zending: [email protected] .

Mijn bankrekeningnummer is veranderd. Wat moet ik doen?

Een nieuw rekeningnummer kunt u op twee manieren doorgeven:
Neem contact op met het secretariaat van Filadelfia Zending: [email protected] en geef uw nieuwe bankrekeningnummer door. Als u een nieuwe bankrekening heeft geopend, kunt u ook gebruik maken van de Overstapservice van de Nederlandse banken. Neem daarvoor contact op met uw nieuwe bank.


Ik ben het niet eens met de afschrijving

Als u een machtiging heeft afgegeven, kan deze tot 8 weken na betaling worden teruggeboekt (gestorneerd) bij uw eigen bank.

Ook interessant