Vrouwenwerk Paramaribo

Onze werkers en projecten

Joyce Bijlhout
Even voorstellen
Project
Wat betekent FZ?
Donatie

Vrouwenwerk Paramaribo

Joyce Bijlhout - Suriname

“Mijn naam is Joyce Bijlhout, geboren op 17-10-1954 te Paramaribo, opgegroeid als oudste van vijf kinderen. Ik ben in Suriname opgegroeid, heb de Mulo gedaan en daarna verschillende opleidingen die allemaal betrekking hadden op het begeleiden van mensen die door alcohol en drugs in de problemen zijn gekomen. Daarnaast heb ik (trauma)begeleiding gedaan van vrouwen en kinderen die seksueel misbruikt zijn. In Miami heb ik een leadershiptraining gedaan en een aantal andere trainingen in Antiqua en Suriname.

Ik heb de Here Jezus op jonge leeftijd leren kennen en aangenomen als mijn Heer en mijn Verlosser.

In 1995 ben ik uitgezonden door Baptisten gemeente De Rank in Utrecht en Filadelfia Zending om in Suriname te gaan werken.

In Suriname ben ik lid van Baptisten Gemeente Zuid in Paramaribo. Daar ben ik diacones – wat inhoudt dat ik veel bezoekwerk doe, en ben ik actief bij de kinder- en jeugdkampen. Ook ben ik in de gemeente met een zusterkring begonnen, waarmee we naast Bijbelstudies ook gezellige activiteiten doen met elkaar. Ik ben getrouwd met Theo Bijlhout, heb drie volwassen kinderen en ben oma van zes kleinkinderen, die allemaal in Europa wonen.”

Joyce werkt voor het project ‘Vrouwenwerk Paramaribo’. Dit project richt zich op vrouwenwerk in de gevangenis. Daarnaast is Joyce betrokken bij verschillende activiteiten die veelal voortvloeien uit het gevangeniswerk onder vrouwen.

Joyce werkt als pastoraal counselor met de vrouwen in de gevangenis. Twee keer in de week gaat ze naar de gevangenis Santa Boma in Paramaribo. Op dinsdag voor counseling en op donderdag voor Bijbelstudie. Verder geeft Joyce counseling op kantoor aan volwassenen en tieners of legt ze huisbezoeken af. Ze doet ook kleine boodschappen voor de vrouwen in de gevangenis als ze iets nodig hebben, zoals bijvoorbeeld verse groenten. Joyce is ook diacones in de lokale gemeente waar ze ook lid is. Daarnaast werkt Joyce veel samen met Prison Fellowship, een internationale christelijke organisatie die in meer dan 100 landen werkzaam is onder gevangenen, ex-gevangenen en hun families, een organisatie die werkt aan verzoening en herstel.

Lees hier over 2 mooie projecten van Joyce: Happy Kids en Kiddo Camp.

Droom van Joyce: een doorgangshuis

Joyce vertelt zelf: “mijn droom ontstond na jaren werken met vrouwen in de gevangenis. Ik merkte dat degenen die geen goede opvang hadden, weer terugvielen in hun oude leven en gewoonten. Waardoor ze uiteindelijk ook weer in de gevangenis belandden.

Ik had en heb een droom over een doorgangshuis, waar vrouwen die uit de gevangenis komen en echt hun leven willen veranderen, opgevangen en begeleid kunnen worden. Een tweede kans geven dus.

We hebben een paar jaar geleden stichting JOSAHA opgericht. En nu zien we mijn droom werkelijkheid worden…

We kunnen een huis kopen voor € 70.000.

Het huis heeft 3 slaapkamers, een grote woon- eetkamer, bad en toilet, keuken en garage.

Een extra ruimte voor de zorgmoeder. Een tuin met planten en groenten.

En de bovenverdieping kan verhuurd worden om zo een deel van de dagelijkse kosten te dekken.

Ik geloof samen met het bestuur van Josaha dat God in dat bedrag, plus wat nog verder nodig is voor de inrichting etc., zal voorzien.

Maar omdat God door mensen werkt, vragen wij jullie te helpen. Hulp zodat de vrouwen een tweede kans krijgen en ze weer een plaats in kunnen nemen als volwaardige burgers van de maatschappij.

Als 700 mensen € 100 geven kunnen we het huis kopen!

Alvast onze hartelijke dank voor jouw gift. Dat God jullie rijkelijk mag zegenen.”

Als uw gift voor de aankoop van het doorgangshuis bestemd is, wilt u dan in het keuzemenu ‘Doorgangshuis Josaha’ kiezen?

Filadelfia Zending ondersteunt de inzet van Joyce voor project ‘Vrouwenwerk Paramaribo’ met een bescheiden bijdrage. Filadelfia Zending financiert dit uit giften die speciaal voor dit project zijn gegeven, alsmede uit vrije middelen als te weinig specifieke giften voor het project worden ontvangen.

Joyce over de betekenis van FZ voor haar:

“Ik doe dit werk omdat God mij heeft geroepen en mij de liefde heeft gegeven voor mensen die geen hoop meer hebben, om ze te laten weten dat er hoop is in Christus. God is een God van liefde en herstel.”

Filadelfia Zending geeft haar een fijne feedback en is een organisatie met ervaring waar ze op terug kan vallen, die mee bidt en mee denkt, ook praktisch. Ook haar thuisfrontcomité wordt door Filadelfia Zending ondersteund. Daarnaast regelt Filadelfia Zending haar financiële zaken.

Uw donatie

Uw giften maken het mogelijk om werkers en projecten te ondersteunen.

Gebruik onderstaand formulieren en betaal met iDEAL of via een SEPA machtiging.

Ja, ik help graag en steun via Filadelfia via een éénmalige gift

Uw gift veilig via iDEAL
Eenmalige gift iDEAL
Hoe werkt het?

  • Het is mogelijk om een gift te doen voor een specifieke bestemming. Wilt u dit niet kies dan voor Algemene bestemming.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe werkt het?

Hoe werkt iDEAL?

Als u via onze website een eenmalige gift doet met iDEAL, dan betaalt u via de mobiel bankieren app of de internetbankieromgeving van uw eigen bank. Als u het formulier op onze website invult, dan vult u eerst enkele gegevens in zoals uw naam en de bestemming, die wij nodig hebben om te weten wie de gift overmaakt en waarvoor die gift bestemd is. Daarna kiest u bij welke bank uw rekening loopt. Dan gaat u naar de internetomgeving van uw bank.

Is het veilig?

Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U betaalt iDEAL is namelijk een directe online overboeking van uw bankrekening naar de bankrekening van Filadelfia Zending

Ik wil meer weten

Meer informatie vindt u op de website van iDEAL

Ja, ik help graag en steun via Filadelfia via een machtiging

Uw gift via SEPA machtiging
Machtiging via SEPA
Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Hoe werkt een machtiging?

Als u het machtigingsformulier invult, dan geeft u aan Stichting Filadelfia Zending toestemming om geld van uw rekening af te schrijven via een Europese incasso.
Verder geeft u uw bank toestemming om een bedrag van uw rekening af te schrijven, overeenkomstig de opdracht van Stichting Filadelfia Zending.
Filadelfia Zending stuurt dan net zo vaak als u in de machtiging heeft aangegeven een incasso-opdracht aan uw bank. Uw bank voert deze opdracht uit en maakt het opgegeven bedrag over aan Filadelfia Zending.

Kan ik mijn doorlopende machtiging intrekken?

Als u uw incassomachtiging wilt intrekken, neem dan contact op met het secretariaat van Filadelfia Zending: [email protected] .

Mijn bankrekeningnummer is veranderd. Wat moet ik doen?

Een nieuw rekeningnummer kunt u op twee manieren doorgeven:
Neem contact op met het secretariaat van Filadelfia Zending: [email protected] en geef uw nieuwe bankrekeningnummer door. Als u een nieuwe bankrekening heeft geopend, kunt u ook gebruik maken van de Overstapservice van de Nederlandse banken. Neem daarvoor contact op met uw nieuwe bank.


Ik ben het niet eens met de afschrijving

Als u een machtiging heeft afgegeven, kan deze tot 8 weken na betaling worden teruggeboekt (gestorneerd) bij uw eigen bank.

Ook interessant